Anu Tammela

 

Anu Tammela on lähtöisin Simosta, Viantieltä. Hän on kuusilapsisen maanviljelijäperheen kuopus, jonka isä toimi aikoinaan hanuristina Tompan humpassa. Jo pienenä tyttönä hän seurasi isänsä soittoharjoituksia ja keikkoja. Iskelmämusiikki ja laulaminen tulivat hänelle hyvin rakkaiksi jo tuolloin.

Anu jatkoi vanhempiensa jalanjäljillä ja muutti Tervolaan opiskelemaan maaseutualan yrittäjäksi. Hän avioitui, perusti perheen ja asettui Tervolaan. Maatalon emäntänä, lapsiperheen arjen keskellä, haave omasta laulamisesta jäi taka-alalle.

Lasten kasvettua ja Anun etsittyä uusia haasteita elämäänsä halu laulaa nousi jälleen voimakkaasti mieleen. Kun perheen elinkeino muuttui perinteisistä maatilan töistä maatilamatkailuun, jäi aikaa myös laululle. Vuosien karaokelaulamisen jälkeen Anu osallistui Tähtiartisti 2009 -kilpailuun. Valtakunnallisen iskelmälaulukilpailun Tornion-alkukarsintojen ja useiden välikilpailujen kautta Anu selvitti tiensä yli 800 kilpailijan joukosta Rokualla käytyyn finaaliin. Hän voitti sarjansa kappaleella Yhden kerran, josta tuli myös hänen ensi levytyksensä. Laulusta on sittemmin tehty esikoisalbumille uusi versio.

Anu TammelaYhden kerran julkaistiin singlen√§ toukokuussa 2009, ja se sai hyv√§n vastaanoton erityisesti paikallisradioissa. Voittonsa j√§lkeen Anu esiintyi ahkerasti eri orkesterien solistina, mutta vuoden 2011 aikana h√§n kokosi oman orkesterinsa, jonka kanssa h√§n keikkailee.¬†Ohjelmistossa kuullaan iskelmi√§ eri aikakausilta mutta erityisesti 1960‚Äď1980-lukuihin omien levytysten ohella.

Anu Tammelan esikoisalbumi "Antaa roihuta onnen" julkaistiin 13.3.2012. Anu osallistui vahvasti levynsä tekoon, ja kemiläinen Kimmo Klemettinen vastasi pääosin sovituksista ja tuottamisesta. Albumia tehtiin pitkäjänteisesti Klemettisen Greatsounds-studiolla.

Ennen pitkäsoiton ilmestymistä siltä julkaistiin kuusi singleä, kuten vauhdikas kantri-iskelmä, Saksan euroviisukäännös, Ei en koskaan, joka nousi radio Kajauksen Nettihitti-äänestyksen ykköseksi 2009. Myös muut singlet menestyivät etenkin Tätä Suomi tanssii -listalla. Singlejä ja keikkoja on tehty tasaisesti myös debyyttialbumin jälkeen.

Esikoisalbumia voi tilata kotisivuilta ja myös singlejä digitaalisesti lukuisista nettikaupoista. Tervetuloa keikoille!